Når vinteren presser dig, skal hesten i vintertøjet

En hver hesteejer ved, at heste skal have overtøjet på, når frosten slår mod ruden, nøjagtig som det er tilfældet med os mennesker. Heste har godt af, at komme udenfor og få luft på folden også selvom termometret kryber under fryspunktet. Men det kræver, at hesten er klædt på til vintervejret, for pelsen kan ikke alene holde hesten varm når der er meget koldt.

Derfor er det vigtigt, at hesten i sin garderobe har nogle gode vinterdækkener. Der er imidlertid et kæmpestort udvalg af vinterdækkener, termodækkener, overgangsdækkener og regndækkener – så hvordan finder man rundt i junglen af forskellige dækkener? I denne artikel vil vi give dig nogle tips til hvordan du vælger det rette dækken, så du og din hest kan gå vinteren i møde uden risiko for forfrysninger.

HVORNÅR SKAL DU BRUGE HVILKET DÆKKEN

Det er vejrforholdene der afgør hvilket dækken du skal bruge. Man kan ikke som sådan opstille nogen regler for hvornår man skal bruge hvilket dækken. Personligt benytter jeg dog følgende tommelfingerregler når jeg giver trækker min hest på fold

  • Regndækken – byger/regn, 15 grader også godt hvis der er blæsevejr
  • Overgangsdækken – ca. 10 grader
  • Vinterdækken (300gr) – 3 pludgrader til frystpunktet
  • Vinterdækken (600gr) – under frysepunktet

Det betyder selvfølgelig også, at du er nødt til at have flere dækkener i din hests garderobe. Det gælder særligt i et land som Danmark, hvor vejret hele tiden er meget omskifteligt.

Det er selvfølgelig lidt af en udskrivning, hvis du skal ud og investere i alle dækkenerne på én gang. Man kan hurtigt blive fristet til at købe billige produkter af lav kvalitet. Det betaler sig dog ikke i længden. Når hesten er på fold, bliver dækkenet virkelig sat på prøve. Et billigt dækken i dårlig kvalitet vil hurtigt blive revet itu. Derfor skal du først og fremmest købe dækkener af ordentlig kvalitet – og gerne i slidstærke materialer. I længden vil du blive glad for at have valgt et ordentligt dækken fremfor at du møder op på folden, og dækkenet er iturevet.

HVOR FINDER DU ET GODT DÆKKEN TIL EN BILLIG PRIS?

Et godt sted at starte når du skal købe et nyt dækken er simpelhen at søge på google, der findes nemlig rigtig mange gode webshops med stort udvalg, hvor du kan få et godt kvalitetsdækken til en billig pris. Der er ofte skarp priskonkurrence på dækkener, derfor kan du spare en del på nettet. Det gælder specielt når der er kampagner eller udsalg.

Læs meget mere om tilbehør til dine dyr, på http://catoma.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *