Det betyder lånebegreberne

Er du på udkig efter et lån på nettet, men synes at det er vildt svært at finde ud hvad alle forkortelserne betyder? Det kan du få svar på her. Det er nemlig rigtig vigtig at vide hvad du går ind til og det gør du kun hvis du ved hvad det er du skriver under på. Her er de mest typiske forkortelser og ord du kan støde på:

Nominel Rente er den officielle rente du betaler pr. år. Normalt bliver rente tilskrevet dit lån hvert kvartal. Denne rente er uden renters rente og andre udgifter, det er udelukkende den officielle rente.

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og det er det klart vigtigste nøgletal når du sammenligner lån. ÅOP tager alle udgifter der er forbundet med dit lån og omregner det til hvad det koster pr. år du betaler tilbage. Det gør det muligt for dig at sammenligne lån, selv om der er forskellige skjulte udgifter.

Samlede kreditomkostninger betyder hvor mange penge du ender med at betale tilbage ud over det beløb du låner. Det kan være en rigtig god ide at tjekke dette så du forstår hvad du egentlig ender med at betale. Låner du fx 100.000 kr. kan du ende med at betale 40.000 kr. i udgifter og renter.

Løbetid er hvor lang tid du skal betale dit lån tilbage over. Løbetid opgøres i måneder og ikke år. Jo længere løbetid, desto mere kommer du til at betale i rente.

Kreditvurdering betyder at dit lånefirma vurderer om du har mulighed for at betale tilbage og i så fald hvor meget du vil kunne låne. Lånefirmaerne bruger algoritmer, computerprogrammer, til at vurdere dette. I dag kan en kreditvurdering ske på kun et par minutter helt automatisk.

Nu er du bedre klædt på til at sammenligne lån på nettet! Husk at det er dig der bestemmer og hav is i maven, nogen gange er det bedre at vente end at slå til på det første tilbud.

Du kan læse mere om lån på Mrfinans.dk  eller i denne eBog på Saxo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *