Bliv synlig på Google med linkbuilding

Går du med planer om at starte din egen webshop, eller er du allerede godt i gang, ved du med sikkerhed, hvor stor en betydning det har at ligge på side 1 af Google. Det er trods alt her, dine kunder er, og det er således afgørende, at du er til stede og synlig, hvis du skal gøre dig forhåbninger om, at kunderne finder og vælger dig frem for konkurrenten. Der findes – desværre vil nogen mene – ikke nogen hurtig og nem vej til topplaceringer på Google. Det kræver hårdt og vedholdende arbejde med søgemaskineoptimering, herunder særligt linkbuilding.

HVAD ER LINKBUILDING?

Linkbuilding går i alt sin enkelthed ud på at få andre hjemmesider til at henvise til din side. Dette ser Google som et kvalitetsstempel og et tegn på troværdighed, hvilket spiller en markant rolle i forhold til, om dit website ligger på side 1 eller 4. Der er en verden til forskel på, hvor du synlig du er – en fremtrædende placering er lig med trafik, omsætning og sorte tal på bundlinjen.

Der er rigtig mange måde, hvorpå du kan ”bygge links” til din hjemmeside. En af de mest populære metoder er via gæsteindlæg. Dette kræver indledningsvist, at du finder et par hjemmesider, der er relevante ift. dit produkt eller din ydelse. Hvis du sælger fodboldstøvler, kunne dette være sportsrelaterede blogs eller fodboldfora. Når du har fundet en håndfuld potentielle sider, er det vigtigt, at du formulerer en imødekommende og formel mail, hvor du tilbyder at udfærdige et gæsteindlæg til hjemmesidens blog. Husk at gøre opmærksom på, at du ønsker et link til din side som tak. Bider hjemmesideejeren på, har du sikret dig et yderst relevant link, som ikke bare giver en rent teknisk værdi, men også relevant trafik. Andre metoder i forbindelse med linkbuilding inkluderer tilmelding af din hjemmeside til diverse linkkataloger, initiativer og firmaregistre. Du kan endvidere tiltrække links, såfremt du formår at skabe troværdigt og spændende indhold på din egen side – i så fald vil folk helt naturligt henvise og linke til din hjemmeside, hvilket øger din synlighed på alverdens søgemaskiner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *